Gewoon geluk bij Twentekiek

Het is al weer 1,5 jaar geleden, dat ik wat heb geschreven op deze blog. Je moet zomaar denken, beter soms dan nooit meer.
Misschien herken je het wel, de creativiteit laat ook wel eens te wensen over. Nu het weer buiten wat minder is en de vakantieverblijven allemaal bezet zijn voor wat langere periodes, pak ik de laptop en probeer iets te vertellen over wat de gasten hier schrijven in het gastenboek. Iets wat ik jullie niet wil onthouden.

Twee heren op wat oudere leeftijd kwamen hier op de fiets naar ons toe vanuit Winterswijk. Ze werden ontvangen met een kop koffie en Twentse krentewegge. Ook ervaarden ze, hoe wij hier in het leven staan.

Hun ervaringen prachtig omschreven:
Tijden en omstandigheden veranderen, maar de goede eigenschappen gaan met de tijd mee. Stallen worden omgebouwd tot comfortabele, sfeervolle appartementen. Het nieuwe “vee” dat daarin onderdak en verblijf vindt zijn de “recreant” ofte wel de “toerist”. De goede eigenschappen van Paul en Anita en het enthousiasme, waarmee ze ons vertelden over de veebedrijfsverzorging en alles daarom heen, hebben ze op een perfecte manier meegenomen en gebruikt voor het runnen van de recreatietak.

Je merkt aan alles, dat ze voor beide takken hun volle aandacht, aanleg en liefde hebben. Onze complimenten daar voor! Paul die de tuin zeer kleurrijk en ontspannen verzorgd, presenteert alles tot een aangename, relaxte omgeving.
Dit verhaal had ik zelf niet beter kunnen schrijven. Wat een compliment en dat je dan ook nog gasten blij kunt maken met plots een ree voor hun raam ’s morgens vroeg, dat maakt het helemaal af.
Dit “wilde vee” zijn we niet altijd blij mee, want ze eten ook de mooie dingen op uit de tuin. Maar mooi is het iedere keer weer. Ook na zoveel jaren.
Gasten die hier al jaren komen, uitgerust met verrekijker turend langs de bossen van Twickel krijgen niets te zien. Deze gasten hadden enorm geluk. Gewoon gefilmd met de telefoon, hoe simpel en mooi kun je het krijgen.