Blog

Fijne feestdagen 2019

Posted on 24 december 2019

Gewoon geluk bij Twentekiek

Posted on 17 augustus 2019

Het is al weer 1,5 jaar geleden, dat ik wat heb geschreven op deze blog. Je moet zomaar denken, beter soms dan nooit meer.
Misschien herken je het wel, de creativiteit laat ook wel eens te wensen over. Nu het weer buiten wat minder is en de vakantieverblijven allemaal bezet zijn voor wat langere periodes, pak ik de laptop en probeer iets te vertellen over wat de gasten hier schrijven in het gastenboek. Iets wat ik jullie niet wil onthouden.

Twee heren op wat oudere leeftijd kwamen hier op de fiets naar ons toe vanuit Winterswijk. Ze werden ontvangen met een kop koffie en Twentse krentewegge. Ook ervaarden ze, hoe wij hier in het leven staan.

Hun ervaringen prachtig omschreven:
Tijden en omstandigheden veranderen, maar de goede eigenschappen gaan met de tijd mee. Stallen worden omgebouwd tot comfortabele, sfeervolle appartementen. Het nieuwe “vee” dat daarin onderdak en verblijf vindt zijn de “recreant” ofte wel de “toerist”. De goede eigenschappen van Paul en Anita en het enthousiasme, waarmee ze ons vertelden over de veebedrijfsverzorging en alles daarom heen, hebben ze op een perfecte manier meegenomen en gebruikt voor het runnen van de recreatietak.

Je merkt aan alles, dat ze voor beide takken hun volle aandacht, aanleg en liefde hebben. Onze complimenten daar voor! Paul die de tuin zeer kleurrijk en ontspannen verzorgd, presenteert alles tot een aangename, relaxte omgeving.
Dit verhaal had ik zelf niet beter kunnen schrijven. Wat een compliment en dat je dan ook nog gasten blij kunt maken met plots een ree voor hun raam ’s morgens vroeg, dat maakt het helemaal af.
Dit “wilde vee” zijn we niet altijd blij mee, want ze eten ook de mooie dingen op uit de tuin. Maar mooi is het iedere keer weer. Ook na zoveel jaren.
Gasten die hier al jaren komen, uitgerust met verrekijker turend langs de bossen van Twickel krijgen niets te zien. Deze gasten hadden enorm geluk. Gewoon gefilmd met de telefoon, hoe simpel en mooi kun je het krijgen.

YouTube video

Fijne kerstdagen 2017

Posted on 23 december 2017

Bijna het einde van het jaar en ik denk een keer aan mijn blog op onze site. Je begint enthousiast met bijhouden maar naarmate het jaar drukker wordt is er bijna geen tijd meer voor om eens een leuk verhaal erop te zetten.

Nu zo op het eind van het jaar toch maar even achter de laptop wat geschreven. Deze dagen denk je toch over hoe het allemaal was en ik kan vertellen dat wij een gezellig druk jaar hebben gehad. Vele lieve, leuke gasten van jong tot oud. Ze komen uit alle delen van de wereld naar ons toe. Dit is nog wel eens een probleem voor mij met de taal, dan maar met mijn handen, Google translate en met behulp van het gezin komen we er altijd uit.

Vele vaste gasten weten ons altijd weer te vinden, zelfs die enkele jaren geleden zijn geweest komen toch nog weer terug. Dat geeft toch wel een beetje weer, dat het hier goed toeven is. Ook krijgen we reviews op Zoover en Booking.com waarvan wij wel gaan blozen. De mooie geschreven verhalen in de gastenboeken geven een goed beeld hoe prachtig het in ons Twente is.

Dit alles geeft aan, dat we na acht jaar bezig te zijn, de goede kant op gaan. Altijd zijn er punten waar je verbeteringen in kunt maken. Zoveel mensen, zoveel wensen. Wij horen het dan ook altijd graag persoonlijk van de gasten wanneer er iets niet naar wens is. We proberen het dan ook zo snel mogelijk te verhelpen indien natuurlijk binnen onze mogelijkheden ligt.

Het seizoen is bij ons dit jaar nog niet ten einde. Kerst, oud en nieuw gaan wij gewoon onze gasten van harte welkom heten met natuurlijk zoals wij altijd proberen een bloemenboeket in de stijl van het jaargetijde. Ook een kop koffie of thee met natuurlijk de echte Twentse krentenwegge mag hier niet aan ontbreken.

Wij wensen iedereen die hier waren en dit lezen hele fijne kerstdagen en voor 2018 alle goeds.

Wij verwelkomen u graag in één van onze luxe vakantieverblijven in het nieuwe jaar.

Anita en de rest van de familie.

Weer een frisse maandag!

Posted on 29 augustus 2017

Weer een frisse maandag! Het Hoffappartement is schoon en de bloemen staan op de vaas. De gasten kunnen aankomende week nog even genieten van het prachtige weer.

Kerstgroet

Posted on 30 december 2016

Zomers ontbijtje.

Posted on 22 juli 2016

bed & breakfast Delden

Wat is er nu leuker en lekkerder dan op een zondag ochtend in het zomer zonnetje buiten te kunnen ontbijten op het terras?

Daarom vanmorgen het ontbijt buiten geserveerd voor onze gast.

Reeën op het land.

Posted on 18 februari 2016

Reeën spotten van uit de appartementen, dat is wat bij ons kan. Moet je natuurlijk wel precies op het juiste moment er zijn.

Reeën spotten.

Kerstwens 2015

Posted on 17 december 2015

Kerstwens_Twente

Leuke arrangementen bij Twentekiek

Posted on 23 juni 2015

Natuurlijk verveelt geen enkele vakantiegast zich hier bij ons en is gezelligheid bij ons troef. Toch hebben we gemeend om iets extra’s toe te voegen. Daarom bieden wij vanaf begin 2015 een aantal leuke arrangementen aan, welke goed te combineren zijn met uw verblijf.

Sportief klootschieten of wandelen, gezellig een spel klompjesgolf of wc-borstelwerpen spelen, heerlijk Italiaans kokkerellen of overheerlijke cupcakes bakken, ontspannen een huifkartocht maken? Het kan allemaal. Klik op bovenstaande afbeelding voor meer informatie.

5 Jaar Twentekiek

Posted on 24 juli 2014

Afgelopen donderdag hebben wij ons eerste lustrum gevierd samen met onze gasten. We noemen ze “De helden van Delden” allemaal deelnemers van de rolstoelvierdaagse in Delden.
Vijf jaar geleden waren onze eerste gasten in de appartementen ook deelnemers van de vierdaagse. Gisteravond hebben we gezellig in de tuin gezeten en onder het genot van een hapje een drankje vierden we 5 jaar Twentekiek.